


کتاب منطق صوری (جلد اول و دوم)

محمد خوانساری یکی از محبوبترین اساتید فسفه و منطق ایرانی تبار است که بهواسطه شیفتگیاش نسبت به ادبیات فارسی، آثار درخشانی را در حوزه تالیفات دانشگاهی و غیردانشگاهی رقم زده است.
آثار محمد خوانساری، آثار مهم و قابلاعتنایی هستند که مطالعه آنها بر هر دانشجو یا فعال حوزههای فلسفه و منطق از اوجب واجبات است. در مطلب امروز، وبسایت کتابانه با افتخار میزبان بهترین کتاب محمد خوانساری، کتابی با عنوان منطق صوری است که یکی از مهمترین دروس دانشگاهی محسوب میشود.
اگر دانشجوی فلسفه هستید، منطق را دوست دارید و یا بدون هیچ دلیل قانعکنندهای دوستدار مطالعه کتاب های رشته فلسفه میباشید، این مطلب پیشنهاد ما به شماست!
شاید شما هم با توجه به نام خانوادگی این بزرگمرد منطق و فلسفه ایران، متوجه شده باشید که آقای خوانساری متولد خوانسارِ اصفهان است. محمد خوانساری در سال 1300 خورشیدی در شهر اصفهان به دنیا آمد. نکته قابلتوجهی که در بیوگرافی او وجود دارد، علاقه بیقید و شرطش نسبت به تحصیلات دانشگاهی است؛ بیوگرافی محمد خوانساری نشان میدهد که او علاوه بر گذراندن دروس دکتری ادبیات فارسی، مدرک دکترای خود را در رشته فلسفه و منطق از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کرد. گذری بر دوران کودکی و سالهای تحصیلات محمد خوانساری میتواند ما را با گوشههای جذابتری از زندگی او در قاموس یک نویسنده، استاد دانشگاه و چهره ماندگار منطق ایران آشنا کند.
دکتر خوانساری دوران کودکیاش را در خوانسارِ اصفهان و شهر تهران گذراند. او درس خواندن را به مطالعه دروس دبیرستان محدود نکرد و همزمان به دروس مورد علاقهاش میپرداخت. الهیات، زبان عربی، علم اخلاق و فلسفهورزی چراغهای بسیاری را در ذهن محمد خوانساری خلق کرد؛ چراغهایی که بعدها راهش را روشن و روشنتر ساختند.
محمد خوانساری دوران ابتدایی و دبیرستان خود را در مدارس اصفهان گذراند و طی مدتی به تحصیلات حوزوی پرداخت. ورود به دانشسرای مقدماتی و اخذ دیپلم در سال 1319 مسیر جدیتری را برای او رقم زد که نتیجه آن، ورود به دانشسرای عالی تهران بود.
محمد خوانساری در دانشسرای عالی تهران در محضر اساتید مشهور به ادامه تحصیل پرداخت و چندی بعد، به عنوان دبیر آموزش و پرورش استخدام شد.
این استاد فلسفه و منطق در رشتههای فلسفه و ادبیات فارسی تا مقاطع عالیه تحصیل کرد اما، آنطور که بیوگرافی محمد خوانساری نشان میدهد، او در مسیر تحصیل هرگز اهل قناعت نبود! خوانساری سرانجام در رشته منطق و فلسفه با عالیترین درجه از دانشگاه سوربن پاریس فارغالتحصیل شد.
او در سال 1382 در جریان همایش چهرههای ماندگار بهعنوان چهره ماندگار رشته منطق برگزیده شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
بازگشت از فرانسه در سال 1361 و فارغالتحصیلی از دانشگاه سوربن، بهانه ای برای بازنشستگی محمد خوانساری نشد! محبوبترین کتاب های محمد خوانساری در همین دوران نوشته شد و درکنار تالیفات متعدد، تدریس در دانشگاه تهران فرصت بینظیری را برای دانشجویان این دانشگاه رقم زد. تدریس دروس فلسفه عمومی، منطق، فلسفه اسلامی، فلسفه عمومی، صرف و نحو متون فارسی و روانشناسی تربیتی از فعالیتهای او به عنوان یکی از کوشاترین اساتید دانشگاه تهران بود.
محمد خوانساری و فعالیتهای پژوهشی او در شناساندن فلسفه و منطق ارسطویی تاثیر قابلتوجهی داشت. او کتاب منطق صوری را برای مقطع تحصیلی دبیرستان بازنویسی نمود و لقب «آموزگار جاوید منطق» را از آن خود کرد. بنابراین میتوانیم صادقانه اعتراف کنیم که در پناه اخلاق مداری و همت بیدریغ او، شهرت و محبوبیتی کمنظیر متولد شد و نام این مرد را برای همیشه در حوزه فلسفه و منطق جاویدان ساخت.
محمد خوانساری در سال 1388 و در سن 88 سالگی بر اثر بیماری درگذشت.
مطابق با وصیت او، پیکرش در دانشگاه تهران تشیع شد و بعداز آخرین وداع با میعادگاه همیشگیاش، در قطعه نامآوران بهشت زهرای تهران آرام گرفت.
حتی اگر حضور قدرتمندانه کتاب های محمد خوانساری را در عرصه های دانشگاهی نادیده بگیریم، فعالیتهای پژوهشی او و برگزیده شدنش به عنوان چهره ماندگار در رشته منطق، دلیل محکمی برای ستودنِ او است. از میان تألیفات متعدد او، کتاب منطق صوری، بهترین کتاب محمد خوانساری محسوب میشود که بیش از 9 مرتبه تجدید چاپ شده است. خوانساری بهواسطه این کتاب، جایگاه مستقل علم منطق را در عرصه دانشگاه به خوبی تعریف نمود و اهمیت منطق در دنیای امروز را به دانشجویان این رشته یادآوری کرد.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، محمد خوانساری در دانشگاه تهران فرصت تجربهاندوزی و علمآموزی در محضر اساتید بزرگی همچون ملکالشعرای بهار را داشت. محمد معین، دکتر علیاکبر سیاسی و عباس اقبال از دیگر اساتید محبوب او بودند. خوانساری همچنین شاگرد مکتب فاضل تونی بود و درنهایت توانست به جایگاه او به عنوان یک مدرس علم منطق در دانشگاه تهران برسد. خوب است بدانید که دانشگاه سوربن تجربه شگفتانگیزی برای محمد خوانساری بود! او دانش منطق ارسطویی را با بهرهمندی از دانش اساتیدی همچون ژان وال، برنشویگ و ژانکلویچ به اوج خود رساند.
خوانساری شیفته حضور در مکتب حاج میرزا ابوالحسن شعرانی بود! این شیفتگی و پیوندش با ادبیات عرفانی، باعث شد که بتواند در مدت کوتاهی، بخشهایی از «شرح منظومه حاجی سبزواری» و «شرح اشارات» بیاموزد. دکتر محمد خوانساری یکی از ارزشمندترین اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود که تا پایان عمر در پیشبرد فعالیتهای ادبی و پژوهشی قدمهای موثری برداشت؛ قدمهایی که به لطف نگاه علمی و تیزبین او، همکاریهای فوقالعادهای را رقم زد.
فرصت خرید بهترین کتاب محمد خوانساری را به همراه سایر آثار ارزشمند او فراهم کرده است. بنابراین همین امروز، کتاب دانشگاهی مورد نظرتان را سفارش داده و در سریعترین زمان ممکن، درب منزل، تحویل بگیرید! برای خرید کتاب های محمد خوانساری لازم نیست عاشق فلسفه و شیفته منطق باشید؛ آثار او به وقتش شیدایتان خواهد کرد!