loader-img
loader-img-2
کتابانه
کتابانه

کتاب دائو ده جینگ | اثر لائودزه

5 / -
موجود شد خبرم کن
دسته بندی :

درباره کتاب دائو ده جینگ

بحث در باب معناداری و جواز استفاده از اصطلاح " فلسفه چینی" یکی از مباحث مطرح در بررسی اندیشه و تفکر باستانی چین است. مخالفان به کارگیری این اصطلاح با نظر به پیشینه و قدمت اندیشع چینی و عدم ارتباط موثر این اندیشه با تفکر فلسفی غرب در دوران باستان، به کارگیری اصطلاح " فلسفه" را با نظر به خاستگاه و معنای غربی آن درباره تفکر چینی شایسته نمی دانند. اما از سوی دیگر، مدافعان به کارگیری اصطلاح " فلسفه چینی" با نظربه دغدغه های مشترک اخلاقی و سیاسی تفکر چین باستان و خداوندان فلسفه در یونان، به کارگیری این اصطلاح را در باب اندیشه و تفکر چین باستان مجاز می شمرند.

به زعم این گروه، بنیان گذاران تفکر چین باستان که هشت فیلسوف بزرگ دوره جو یعنی کنفوسیوس، منسیوس، لائودزه، یانگ جو، جوانگ زه، موزه، سیون زه و هن فی زه را در بر می گیرد، دست کم همانند سقراط و افلاطون و تا حدی ارسطو، پرداختن به موضوعات اخلاقی و سیاسی و ارائه نظریه ای در راستای ایجاد مدینه فاضله و زندگی سعادتمندانه را در کانون توجه قرار داده اند. از این رو به کار بردن اصطلاح فلسفه و معادل چینی آن " جو سیونه" که به معنای یادگیری به قصد بدل شدن به یک حکیم و دانشمند است، در این باره ناروا نیست. برجسته ترین ویژگی اندیشه و تفکر چینی، به ویژه نزد آبشخورهای اصلی آن، یعنی آموزه های کنفوسیوس، لائودزه و تعالیم بودایی مکاتبی همانند چن و نوکنفوسیوسی ها، التزام به اندیشه و تفکری معطوف به عمل و پالایش است. به عبارت دیگر، در همه مکاتب تفکر چینی، نوعی کائارسیس ارسطویی همواره چراغ راه متفکران بوده است تا پالایش و تطهیری فردی و اجتماعی را به بار نشاند. از این رو آموزه اندیشه برای اندیشه، و شناخت برای شناخت که غایت قصوای فلسفه نظری به شمار می رود، هیچ گاه مطلوب و مقبول اندیشمندان چینی واقع نشد.

دائو ده جینگ کتابی فلسفی یا الهیاتی به معنای رایج کلمه نیست. مفاهیم مابعدالطبیعی اندکی که در لابه لای سطور این اثر به چشم می خورد، قابلیت های چندانی برای برساختن یک نظام فلسفی و الهیاتی ستبر فراهم نمی آورد و در عوض، اغلب در خدمت شیوه خاصی از زندگی فردی و اجتماعی معطوف به سادگی، آرامش و صلح جاودان است. از منظر لائودزه، غنای زندگی از رهگذر بی کنشی پویا و دل سپردن به جریان طبیعی امور که همدتا به دست فراموشی سپرده شده، تبلور می یابد و از این رو، روح زندگی دائویی به رغم آن که گاهی بستری برای پرورش برخی هنرهای رزمی فراهم آورده، در اصل با قهر و تنش و خشونت بیگانه است.

کتاب دائو ده جینگ اثر لائودزه با ترجمه مجتبی اعتمادی نیا توسط انتشارات آن سو به چاپ رسیده است.


فهرست


فهرست کتاب دائو ده جینگ

  1. مقدمه مترجم

  2. دائو ده جینگ

  3. توضیحات



  • بر اساس برگردان انگلیسی جیا - فو فنگ و جین انگلیش
  • نویسنده: لائودزه
  • مترجم: مجتبی اعتمادی نیا
  • انتشارات: آن سو

لائودزه


ثبت دیدگاه


دیدگاه کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی برای "کتاب دائو ده جینگ | اثر لائودزه" می نویسد

آخرین بازدید های شما

۷ روز ضمانت بازگشت وجه ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
ضمانت اصالت کالا ضمانت اصالت کالا
۷ روز هفته ۲۴ ساعته ۷ روز هفته ۲۴ ساعته
امکان پرداخت در محل امکان پرداخت در محل
امکان تحویل در محل امکان تحویل در محل