loader-img
loader-img-2
کتابانه
کتابانه
  1. خانه
  2. محصولات

نظامی گنجوی

نظامی گنجوی کیست؟ نظامی گنجوی، شاعر و داستان‌سرای پارسی‌گوی قرن ششم و اوایل قرن هفتم قمری است. او پیشوای داستان‌سرایی پارسی است که سبکی نو در شعر پارسی ایجاد کرد و آن را به کمال رساند. نظامی در داستان‌سرایی و خلق صحنه‌های داستان، بی‌بدیل بود. در این مطلب قصد داریم تا کمی بیشتر با زندگینامه نظامی گنجوی آشنا شویم. اگر قصد خرید آثار نظامی گنجوی را دارید، با ما همراه باشید.زندگینامه نظامی گنجوی جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن …
اطلاعات بیشتر
جدیدترینپرفروش ترینپربازدید ترینگران ترینارزان ترین
0 کالا
متاسفانه موردی یافت نشد

نظامی گنجوی کیست؟

نظامی گنجوی، شاعر و داستان‌سرای پارسی‌گوی قرن ششم و اوایل قرن هفتم قمری است. او پیشوای داستان‌سرایی پارسی است که سبکی نو در شعر پارسی ایجاد کرد و آن را به کمال رساند. نظامی در داستان‌سرایی و خلق صحنه‌های داستان، بی‌بدیل بود. در این مطلب قصد داریم تا کمی بیشتر با زندگینامه نظامی گنجوی آشنا شویم. اگر قصد خرید آثار نظامی گنجوی را دارید، با ما همراه باشید. نظامی گنجوی

زندگینامه نظامی گنجوی

جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به نظامی بین سال‌های 530 تا 540 هجری قمری در گنجه چشم به جهان گشود. گفته می‌شود که پدرش پارسی و مادرش از اشراف بود، زود یتیم و توسط دایی مادرش بزرگ شد و تحت حمایت‌های او به تحصیل پرداخت؛ اطلاعات دقیقی از زندگینامه نظامی گنجوی وجود ندارد و شبهاتی در نقل‌های مختلف تذکره‌نویسان وجود دارد. بسیاری از اطلاعاتی که درباره اصل‌ونسب نظامی در دسترس‌اند، همگی برداشت‌هایی از شعرهای او هستند. تقریباً تمامی تذکره‌نویسان بر عراقی‌الاصل بودن او متفق‌اند و در تمام عراق، او را می‌ستایند.  نظامی در زمان حکومت آل مسافر، شروان شاهان و سلجوقیان می‌زیسته. به نظر می‌رسد که او تمام عمر خود را در کنج عزلت، در گنجه به سر برده و جز سفری سی فرسنگی، همواره در گنجه بوده است.  او تمام عمر خود را در زهد گذراند و به علوم ادبی، اسلامی، کلام، عربی، طب، ریاضی، موسیقی، فقه، نجوم، فلسفه  و حکمت مسلط بود. حکیم نظامی در اوایل قرن هفتم قمری در گنجه درگذشت و آرامگاه وی در غرب شهر گنجه واقع شده است.
مطالعه بیشتر: آثار و زندگینامه سعدی شیرازی

نظامی، ادامه‌دهنده راه بزرگان ادب فارسی

نظامی ادامه‌دهنده و رونق‌بخش راه بزرگان ادب پارسی بود. او در داستان‌سرایی از منظومه «ویس و رامین» و سبک بزرگانی همچون فردوسی و فخرالدین اسعد گرگانی  الهام گرفت. گفته می‌شود برگردان منظومه «ویس و رامین» از پهلوی به فارسی دری، سرمشقی برای پیشوای داستان‌سرایی پارسی بود تا شکلی نو به شعر خود دهد. او شعر تمثیلی را به‌حداعلا رساند و معانی و مضامینی نو ابداع نمود. [caption id="attachment_310011" align="aligncenter" width="600"]آرامگاه نظامی گنجوی آرامگاه نظامی گنجوی در جمهوری آذربایجان[/caption]

تکامل ادبیات غنایی به دست نظامی

ادبیات غنایی، در معنی به بیان عواطف و احساسات در نظم یا نثر است. نظامی گنجوی، با الگو گرفتن از منظومه «ویس و رامین» و با الهام گرفتن از داستان‌سرایان بزرگ پیشین خود، منظومه‌های خود را نگارش نمود. نظامی توانست در سبک جدید سروده‌هایش به کمال برسد، ترکیبی خاص و جدید در شعر ایجاد نماید و مضامینی نو خلق کند. او با استفاده از مهارت و تسلطش به ادبیات فارسی و عربی، داستان‌سرایی را به‌حداعلا رساند و صحنه‌هایی بدیع را خلق نمود.

مقلدان خمسه‌ نظامی

نظامی، پیشوای داستان‌سرایی پارسی بوده، سبک خود را داشته و بر شعر پارسی و شاعران این زبان تأثیر بسزایی گذارده است. از میان شاعران تأثیر پذیرفته از نظامی، می‌توان به خاقانی، امیر خسرو دهلوی، عبدالرحمن جامی و... اشاره کرد. اما علاوه بر تأثیر بر ادبیات پارسی، بسیاری از شاعران کرد، پشتون و ترک نیز از نظامی الهام گرفته و به تقلید از مثنوی‌هایش، مثنوی‌های گوناگونی سروده‌اند.

لیلی و مجنون نظامی، مشهورترین عاشقانه‌ جهان

کتاب لیلی و مجنون نظامی، یکی از باارزش‌ترین آثار او و از مشهورترین عاشقانه‌های جهان است. نام و داستان لیلی و مجنون، پیش از نظامی نیز وجود داشته و گفته می‌شود داستانی مشهور از دوره جاهلیت تازی است؛ اما اولین‌بار، این نظامی گنجوی بود که داستان این عشق را به نظم و در چهارهزار و هفتصد بیت روایت کرد. گفته می‌شود این منظومه به درخواست پادشاه شروان، به مثنوی با وزنی نو و در چهار ماه، در سال 588، نگارش شده است. در این مثنوی، داستان پرسوزوگداز عشق قیس عامری، ملقب به مجنون به لیلی بیان شده است. داستان عشقی پر گره که آوازه عشق و بیماری عاشق، در عالم پیچیده شده است. اشعار نظامی گنجوی

شهرت نظامی در دیگر کشورها

نظامی، شاعری تأثیرگذار در ادبیات پارسی و کشورهای جهان بود. در حال حاضر آثار او در کشورهای مختلف طرف‌داران خود را  دارند و آثارش به زبان‌های روسی، ارمنی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه ترجمه شدند.

آثار نظامی گنجوی

نظامی سی‌سال از زندگی خود را صرف سرودن پنج مثنوی نمود. آثار بی‌مانند نظامی همچون گنجینه‌ای بی‌نظیرند و به پنج‌گنج نظامی یا خمسه معروف هستند. این آثار عبارت‌اند از:
  • کتاب مخزن‌الاسرار
  • کتاب خسرو و شیرین
  • کتاب لیلی و مجنون
  • کتاب هفت‌پیکر
  • کتاب اسکندر نامه
این کتاب ها شامل بیست هزار بیت شعرند. همچنین دیوان اشعار نظامی، شامل غزلیات، رباعیات و قصاید نیز از او به‌یادگارمانده است. آثار نظامی گنجوی

خرید کتاب‌های نظامی گنجوی از کتابانه

آثار نظامی گنجوی در هر کتابخانه ایرانی زینت‌بخش است. برای خرید گنجینه آثار نظامی گنجوی، می‌توانید به کتابانه مراجعه کنید. اگر به دنبال خرید آنلاین بهترین کتاب نظامی گنجوی با تصحیح خاص یا هر کتاب شعر کهن فارسی دیگری هستید، می‌توانید از کتابانه کمک بگیرید. برای یافتن بهترین کتاب نظامی گنجوی، تنها کافی است نام اثر و یا نام نظامی را در این وب‌سایت جستجو کرده و ضمن خواندن بیوگرافی نظامی گنجوی، خرید خود را نهایی کنید.
۷ روز ضمانت بازگشت وجه ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
ضمانت اصالت کالا ضمانت اصالت کالا
۷ روز هفته ۲۴ ساعته ۷ روز هفته ۲۴ ساعته
امکان پرداخت در محل امکان پرداخت در محل
امکان تحویل در محل امکان تحویل در محل